...

Enkelwandige en Dubbelwandige Rookkanalen

Natuurvlam beschikt over een rechtstreekse import van enkel- en dubbelwandige rookkanalen. Dat wil zeggen, de beste kwaliteit voor de scherpste prijzen!

Natuurvlam beschikt over een directe import van inox rookkanalen. Dat wil zeggen dat u bij ons de scherpste prijzen kan krijgen!

Zwart gelakte dubbelwandige rookkanalen

Hoogwaardige rookafvoer systemen

Natuurvlam richt zich op hoogwaardige dubbelwandige rookkanalen en bijbehorende accessoires. De esthetisch aantrekkelijke zwarte lak op onze rookkanalen voegt een stijlvolle touch toe aan uw huis, terwijl het ook een functioneel voordeel biedt. De rookgassen blijven heet, en daardoor zal uw nieuwe kachel beter werken!

Naast ons assortiment van enkelwandige en dubbelwandige rookafvoeren, installeren we ook hoogwaardige roestvrijstalen flexibele buizen in uw schoorsteen.

Installatie-mogelijkheden

Overweeg je een pelletkachel te installeren? Denk dan goed na over de juiste installatiemethode. Een cruciaal aspect is de afvoer van rookgassen die vrijkomen tijdens de verbranding. Voor optimale prestaties van je nieuwe pelletkachel is het essentieel dat de rook vrij kan circuleren, vooral door de invloed van wind. Daarom is een uitmonding boven het dak de beste keuze. Een uitmonding aan de gevel kan namelijk niet het optimale rendement garanderen voor jouw pelletkachel.

Bestaande schoorsteen

Een optie is om een bestaande schouw te benutten door middel van een flexibel kanaal dat erin wordt geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de schouw de juiste afmetingen heeft voor de pelletkachel. De flexibele buis heeft doorgaans een diameter van 80 tot 100 millimeter en bestaat uit meerdere lagen roestvrij staal (inox).

Installatie van een flexibele afvoerbuis in schoorsteen
Dubbelwandig op gevel

Een andere mogelijkheid is het gebruik van een dubbelwandige buis die aan de buitenkant van je woning wordt gemonteerd. Je kunt ook kiezen voor de standaard roestvrijstalen kleur. Dubbelwandige buizen worden met beugels aan de gevel bevestigd en kunnen enkele bochten van 45° bevatten. Bovendien is er altijd een T-stuk beschikbaar aan de buitenkant, wat zorgt voor een eenvoudige reiniging van je nieuwe schoorsteen.

Installatie van een flexibele afvoerbuis in schoorsteen
Enkelwandig binnenhuis

Overweeg je ook een stuk enkelwandige buis in je woning te installeren voor een bovenaansluiting en om wat warmte terug te winnen? Dat is natuurlijk mogelijk. Onze enkelwandige buizen zijn verkrijgbaar in een prachtige zwart gelakte kleur. Moet je een doorvoer maken door brandbare materialen? Dan is het raadzaam om de dubbelwandige variant te gebruiken.

Installatie van een flexibele afvoerbuis in schoorsteen
Gespecialiseerd advies
Zaakvoerder Onur

Bij Natuurvlam geniet van je van gespecialiseerd advies omtrent de aankoop van je pelletkachel, maar ook voor het rook afvoer systeem!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.