...

Budget Pelletkachels

Nog nooit met een pelletkachel verwarmd? Geen probleem! Natuurvlam biedt betaalbare instapmodellen aan om het verwarmen met pellets te ontdekken. Zo kan je een eerste ervaring op doen met pelletkachels.

Wat is het verschil?

We maken onderscheid tussen budget pelletkachels, middenklasse pelletkachels en hoogwaardige pelletkachels. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze types?

Eva Calor Kali Budget Pelletkachel

Over het algemeen kunnen we stellen dat budget pelletkachels zijn uitgerust met lichtere componenten. Gietijzer wordt vaak weggelaten en het besturingssysteem is eenvoudiger.

Eva Calor Karina Budget Pelletkachel

De verschillen opgelijst:

  • Brandhaard in Plaatstaal
  • Branderkorf uit Inox of Staal
  • Perfect als bijverwarming
  • Simpele besturing
  • Geen extra opties
  • Dagelijks reinigen

Zoals je kunt lezen, zijn het dus de verschillen in afwerking die een pelletkachel duurder of goedkoper maken.

Levensduur Budget Pelletkachel

Over het algemeen gaan we ervan uit dat de gemiddelde levensduur van een budget pelletkachel rond de 10 jaar ligt. Bij middenklasse en hoogwaardige pelletkachels kan deze levensduur verdubbelen naar 15 tot 20 jaar.

Welke pelletkachel kies ik nu best?

Wat je het beste kiest, hangt uiteraard af van je gebruik. Als je net begint met verwarmen op pellets en je budget binnen de perken wilt houden, is een budget pelletkachel de perfecte oplossing. Het rookkanaal dat je nodig hebt blijft namelijk hetzelfde, dus dit kan later, wanneer je meer mogelijkheden hebt, hergebruikt worden. Het is echter af te raden om budget pelletkachels als hoofdverwarming te gebruiken. Voor hoofdverwarming kies je beter voor een middenklasse of hoogwaardige pelletkachel.

Onze Budget Pelletkachels opgelijst:

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.